Bij iedere wedstrijd zijn er naast de spelers, speelsters en materiaal ook scheidsrechters nodig. Bij elke korfbalwedstrijd dient er een KBKB of clubscheidsrechter aanwezig te zijn.

Een korfbalscheidsrechter is een persoon die in een wedstrijd beide teams controleert op het navolgen van de spelregels en het overtreden ervan bestraft. Afhankelijk van het niveau en competitie waar de wedstrijd in gespeeld wordt zal er een clubscheidsrechter aanwezig zijn of een KBKB scheidsrechter. Vanaf het top niveau zijn er 2 KBKB scheidsrechters aanwezig alsook een jury-invulling.

Binnen onze club zijn er 3 clubscheidsrechters en 1 KBKB scheidsrechter aanwezig. Spelenderwijs laten wij al onze leden kennismaken met de spelregels via Vlaamse Sportfederatie (vervanger van MasterZ)

 KorfbalmasterZ

We proberen ze ook te motiveren om hun spelregelbewijs via Vlaamse Sportfederatie te halen. Al onze trainers zijn in het bezit van zo'n diploma. Verder proberen onze trainers de spelers het nodige respect aan te leren richting de scheidsrechter. Tijdens de week van de official spant JOKI zich extra in om de scheidsrechter in de bloemetjes te zetten.