De Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB-Vlaamse Liga) startte in samenwerking met MOEV, Sport Vlaanderen en de korfbalclubs een project op om korfbal meer te verankeren in de Vlaamse scholen. Een pilootproject werd gestart bij de start van het schooljaar 2016-2017. Vanaf het schooljaar 2017-2018 werd het project uitgebreid naar de andere clubs. Ondertussen nemen er reeds 23 clubs deel en werden er ook in Kortrijk & Diest een project opgestart. Dit dankzij de steun die de federatie heeft gekregen van Sport Vlaanderen in het kader van de Beleidsfocus Laagdrempelig Sportaanbod. Korfbal is de ideale schoolsport door het gemengde karakter van de sport, korfbal wordt op elke leeftijd door jongens en meisjes samen gespeeld. Bovendien zorgen de specifieke regels van het spel ervoor dat er samen gespeeld moet worden. Er mag niet gelopen worden met de bal in de handen waardoor samenspel zeer belangrijk wordt. De nadruk ligt steeds op scoren, samenspelen en plezier hebben.

Scholen die zich inschrijven in het korfbal@schoolproject krijgen vanuit de KBKB de gelegenheid om te werken met korfbalmateriaal. De scholen krijgen 2 palen. De paal bestaat uit:

  • Vlakke metalen vloerplaat in zwarte lak
  • 3 paalelementen van 2, 1 en 0,5 meter
  • Korf in gele kunststof

 

Informatie scholen

Lessenmap Korfbal@school

 

  

Om onze club en korfbal bekender te maken werken we samen met MOEV om de basisscholen van de gemeente Heist op den Berg en deelgemeentes in beweging te zetten voor korfbal. Tijdens het schooljaar worden verschillende events georganiseerd om af te sluiten met een scholenkorfbaltornooi.

  • Korfbalinstuif 1ste graad basisschool in De Mixx te Herselt
  • Korfbalinstuif 1ste graad basisschool in De Sporthal te Heist op den Berg
  • Korfbaltornooi 2de en 3de graad basisschool op onze eigen terreinen