Van 1 tot 9 oktober 2022 zetten we opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, officials,... in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden.

De Week van de Official is een jaarlijks initiatief vanuit 41 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

Waarom deze campagne?

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel! En hopelijk kunnen we nieuwe mensen warm maken voor deze belangrijke functie.

We roepen alle clubs, sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om ook jouw officials te bedanken. Een filmpje, foto, rijmpje, attentie... Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids op social media!